Тематичен пътеводител за фуди подаръци 2018

Винаги е по-добре празниците да предстоят, отколкото вече да са отминали, нали?! Можеш на воля да си ги предвкусваш, да ги предвиждаш, да планираш, дори да си помечтаеш за идеалния празник…А може би нямаш причини да се съгласиш с това, ако последната Коледа се е наложило да се пощуриш от търчане за подаръци в последния момент.

За да останат и вашите празници най-хубавото време в годината, със сигурност ще оцените полезността на нашия професионален, тематичен гид за подаръци в поредица от постове в блога.

В първия от тях решихме да ви предложим микс от идеи за подаръци, насочени към фудитата, интересни хрумвания, с които да зарадвате кулинарите около вас, ценни находки за гурманите, готвещите и ценителите. Те са за различни бюджетни възможности, но  качеството е гарантирано.

1. Посребрената орехотрошачка с форма на орех, изработена с немска прецизност от Edzard, е истинско фуди бижу. Компактен, практичен и изящен, с три думи – мега як подарък.

2. В електронния магазин kordella.bg винаги ще откриете различни варианти на изящни съдове за хайвер, изработени от посребрен метал или ръчно духано стъкло. Предложеният тук е на италианската марка IVV, със стилен и много изчистен дизайн, впечатляващ с изработката и с изискаността на цвета си – опушено сребро.

3. Ако ви се налага да направите подарък на хора, които “всичко си имат”, следващата идея е точно това, което, почти сигурно, си нямат – френски нож за гъши дроб. Фоа гра е част от гастрономическото наследство на Франция и подобен дар показва добрия вкус и кулинарната култура на подаряващия. Специален широк нож без зъбци, за да бъде нарязан гъшия дроб на резени екстаз.  Можем да ви помогнем да го комбинирате с бурканче от това съвършенство и бутилка френско вино за още по-убедителен подарък.

4. Семпъл на вид и изключително неочакван подарък ще бъде посребрената поставка за тостове на немската компания Edzard Практична и с елегантна форма, тя ще сублимира вашата трапеза и ще придаде завършеност на всяка закуска или изискана вечеря.

5. Край на скучните солници и безизразните комплекти за сол и пипер. Комплектът за сол и пипер на J-line с формата на заек ще развесели трапезата и всички на нея.

6. Комплект от порцеланов поднос за сервиране и нож за сирена с дръжка от дърво в подаръчна кутия. Можете да споделите удоволствието от истинската храна, като подарите този гурмански подарък. Добавете и бутика хубаво вино – успехът е гарантиран.

7. За ценителите на качествената и здравословно приготвена храна всичко е в детайлите. Малката порцеланова бутилка с изчитестен дизайн на датската марка Lene Bjerre и надпис Made with tradition ще държи скъпоценния зехтин винаги на една ръка разстояние.

8. В КОРДЕЛЛА сме убедени, че всеки кукиджар – съд с капак за бисквити, бонбони или лдруги акомства, е подарък, който безусловно се превръща в много любима вещ и в източник на пристрастяващи  удоволствия за небцето. Това е причината този красив бял жълъд на  J-line да пристства в пътеводителя.

9.  Чиния за сервиране на ордьоври от ръчно духано италианско стъкло, която успешно можете да използвате като пропс за перфектните апетитни снимки на вашите кулинарни шедьоври. Ако се поразтърсите из kordella.bg, може да откриете още много ефектни пропсове за подарък на някой запален по кулинарната фотография.

10. Ако този когото искате да зарадвате, е едновременно мечтател, любител на храна и пътешественик – това е подаръкът, с който да развихри въображението си и да открие кулинарните вкусове на различни познати и непознати страни.
“Великолепните кулинарни пътешествия” е луксозно, богато илюстрирано подаръчно издание на Книгомания и е събрало в едно кулинарни традиции, интересни маршрути, забележителности, заедно с препоръки за ресторанти и хотели по света.

Присъединете се към дискусията.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.