Пътешествие в света на сетивата

Осезанието е нашето сетивно възприятие, предизвикано от допир. То се възприема с тактилните рецептори, разполагащи с голямо количество нервни окончания. Върховете на пръстите, дланите на ръцете са от рецепторите с най-голяма чувствителност. Чрез тях усещаме и разбираме света. Учените твърдят, че тактилните усещания са биологична потребност за всеки от нас. Докосването е един от начините за емоционално въздействие, което е от значение за развитието на всеки организъм. То е и много важна форма на комуникация. А това, което Räder аксесоарите искат да ни разкажат са истории за любов, за грациозността на природата, за романтична нежност, мъдри думи, поезия и музика.

Да избираш акценти за дома може да бъде сензитивно преживяване. Освен с удоволствие за очите заради модерния си, оригинален и минималистичен дизайн, емоционалните творения на Räder  провокират сетивата и с тактилни възприятия. Не вярвате ли? Опитайте, това ще бъде игра за ума и сетивата.

Затворете очи, докоснете с пръсти нежната матирана повърхност от неглазиран порцелан, почувствайте нейната кадифеност. После плъзнете пръсти по гладката изящност на глазираните части и усетете разликата. Бавно прокарайте върховете на пръстите по елегантните релефни детайли и се опитайте да отгатнете изображението, което създават. Провокирайте въображението си с триизмерните елементи, очарователни детайли, които ще срещнете в много от предметите на Räder.

Така безпогрешно ще разпознавате дизайна и качеството на немския бранд… както се казва „дори и със затворени очи.“

Присъединете се към дискусията.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.