Как да подаряваме с вкус

Гурме кошницата, пълна с изискани вкусови откривателства, с изкусителни аромати и нови наслади за небцето няма как да бъде стандартен подарък

До преди десетина години в България нямаше откъде да си поръчаш подаръчна кошница с деликатеси. Ситуацията днес е напълно различна, някои критикари даже смятат кошниците за вече традиционен подарък или дори за лишен от оригиналност дар. И донякъде са прави, ако се имат предвид стандартните, пълни с втръснали до болка продукти от хипермаркетите, в лоши опаковки, скучни, зле аранжирани предложения на много магазини – по улиците и в мрежата. Прави са и в много от случаите, когато кошниците са набързо спретнати от “услужлива” рекламна агенция, близката цветарница или още по-зле – от отдел “Човешки ресурси” на някоя фирма. Тези случаи само потвърждават любимата заблуда на българите, че са специалисти по всичко.

Как може да бъде стандартен един подарък, за изработката на който вариациите зависят само от въображението и който залага на вкуса – най-неизследваното усещане ?!

В забързаните ни делници едва ли има по-универсален дар от кошниците с подаръци, деликатесни храни и напитки. Подходящи са за всякакви случаи, стига обаче да отговарят на няколко изисквания:

  • Да са аранжирани от професионалисти
  • Продуктите в тях да са трудни за намиране в търговската мрежа деликатеси с оригинален произход, с проверено качество и с красиви подаръчни опаковки
  • Да бъде избрана подходяща кошница, оригинален контейнер или съд за основа
  • Артикулите да са тематично и цветово комбинирани при асемблирането
  • Декорацията и опаковката да са съобразени с повода и начините за транспортиране и връчване на подаръка

13131333Без да правим впечатляващи открития, следващите няколко стъпки ще направят избора на подаръчна кошница лесен, бърз и ще гарантират успеха й като подарък.

Определете бюджет за кошницата с подаръци

Цените на кошниците с подаръци в повечето случаи са примерни. Ако не намирате вариант, който да пасва на вашия бюджет и изисквания, свържете се с компанията и разяснете какво търсите – със сигурност ще ви предложат подарък, създаден “по мярка”.

Изберете повод или тема на подаръчната кошница

Личността на получателя е водеща в случая. Всеки подарък трябва да отразява интересите и вкусовете му, но може и приятно да го изненада. Поводът и дизайнът на събитието могат също много да помогнат за правилния избор, особено, ако не познавате добре самия получател. Индивидуалните кошници обикновено не са подходящи за двойка или за група получатели.

Купувайте подаръчни кошници  с деликатеси само от търговец с добра репутация

Препоръчително е това да бъде доставчик, чиято основна дейност е изработката на подаръчни кошници. Още по-добър вариант е доставчикът да е и вносител на артикулите, с които ще е пълна кошницата. Много от електронните магазини за кошници с подаръци заблуждават потребителите, като не използват собствени снимки, с които да илюстрират своите предложения. Ако става въпрос за онлайн покупки, пазарувайте само от магазини, на които имате доверие или са ви препоръчани от човек, чието мнение цените. Ако все пак се налага да направите поръчка за първи път от определен магазин, използвайте наложен платеж за разплащане – така ще можете да видите подаръка преди да заплатите за него.basket

Добавете лично послание

След като изберете подаръчната кошница, не пропускайте да персонализирате своя подарък със стилна, подходяща за повода картичка. Ако се затруднявате при формулирането на посланието, професионалистите от компанията-доставчик ще ви помогнат да превърнете една кошница с деликатеси в запомнящ се подарък.

 

One Reply to “Как да подаряваме с вкус”

  1. Изключително полезен материал, поздравления за добре написаната и поднесена информация.
    Подаръците са малкото неща, които доставят истинска наслада на душата

Присъединете се към дискусията.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.