На гости… от Америка

Опра Уинфри я нарече “жената, която създава красиви неща”. Ако американската дизайнерка Росана Боулс управляваше света, той щеше да бъде пълен със стилни, практични порцеланови и стъклени изящества в прекрасни цветове, а сядането на масата щеше да се превърне във вълнуващ ритуал, който всеки очаква с нетърпение.

Rosanna Inc

За тези, които за първи път чуват нейното име ще уточня, че тя е известен дизайнер на съдове за хранене, които превръщат всяко събиране около масата в специално и стилно събитие. Освен стилист с куп награди, който налага тенденции, тя е и лайфстайл експерт, както и автор. Създава своята малка компания Rosanna Inc. преди тридесет години в Сиатъл, а днес притежава един успешен, разпознаваем в международен мащаб бранд.

Освен за собствената си марка тя създава дизайн за брандове като Macy’s Herald Square, Starbucks Coffee & Tea, Pottery Barn, Nordstrom, Hallmark, Les Galleries Lafayette, The Metropolitan Museum of Art, Metropolitan Opera, National Gallery of Art, The Smithsonian Institute, Carnegie Hall, Art Institute of Chicago и др.

Росана Боулс черпи вдъхновение от пътуванията си, най-вече в Европа и от тенденциите в модата. Нейните колекции отключват въображението и те предизвикват да комбинираш цветове и шарки, да експериментираш, да тестваш собствените си дизайнерски умения.

Photo Courtesy of www.rosannainc.com
Photo Courtesy of www.rosannainc.com

Едновременно с това тези колекции съдържат практични и удобни съдове, които засилват и улесняват удоволствието от това да споделяш домашно приготвената храна. Съдове, които просто те задължават да поканиш гости, да създадеш празник. Независимо дали поводът да празнуваме е малък или значим, порцелановите идеи на Росана Боулс ни напомнят да празнуваме живота всеки ден.

RBFrenchLinensStyle
Photo Courtesy of www.rosannainc.com

В kordella.bg отдавна искахме да направим парти категория с подаръци и артикули за празничното аранжиране на масата и на всяко домашно събитие. Порцеланът с марката Rosanna е отлично попадение като част от тази категория. Перфектното трио – високо качество на изработката, отличителен дизайн, достъпна цена. Всички артикули на марката са представени в красива опаковка, което ги прави още по-подходящи и лесни за подаряване.

Предизвикваме ви да направите Паста вечер за цялата фамилия. Вместо да разсъждавате по темата какво ви отчуждава, вземете нещата в свои ръце. Накарайте всички да участват в приготвянето на вечерята и в подреждането на масата. Колекцията Оливс съдържа всичко необходимо, за да превърнете вечерта в хубав семеен спомен.

Photo Courtesy of www.rosannainc.com

Подсказваме и още една добра идея – може да създадете нова Паста традиция с приятели веднъж седмично, вместо да се оплаквате, че все нямате време за тях. Колекцията Паста Италиана е създадена именно затова.

Photo Courtesy of www.rosannainc.com

На всяка от чиниите има изписана различна рецепта. Освен повод всички да се похвалят с готварските си умения и да ги усъвършенстват, ще имате възможност да изпробвате нови вина и нови теми за разговор. Пастата от своя страна предлага невероятно разнообразие от рецепти за символичен бюджет.

Люба Медарова

Присъединете се към дискусията.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.