Ослепително синьо с кайенски пипер

Фаворитите в цветовите тенденции за Пролет – Лято 2014 са вече известни. Този сезон, потребителите ще намерят баланс между емоционалното и артистичното, смята Leatrice Eiseman, изпълнителен директор на Pantone Color Institute.

Ежегодното проучване сред дизайнерите, участници в New York Fashion Week, избра ослепително синьо, лъчиста орхидея, кайенски пипер, виолетово лале, бледозелен бучиниш, жълта фрезия, спокойно синьо, сиво, пясъчно и тропически оранж.

Актуалните цветове за пролет-лято 2014.
Най-актуалните цветове за пролет-лято 2014, според участниците в  New York Fashion Week.

Това са цветовете, които ще бъдат водещи в дамските модни колекции тази година, а също и в избора на дизайнерите за аксесоари и бижута. Както и в предишни години,  ще ги видим и в новите идеи за  интериорни решения и декорация.

Спокойно синьо

Ефирен и чист светлосиният цвят се свързва със здраве, спокойствие и изцеление. Изследванията сочат, че този цвят поражда чувство на радост, на безгрижие, на нежност и романтика. Комбинира се успешно с много цветове, но най-често ще го срещнете съчетан със свежестта на бялото. Това е синьото на спокойното небе – съвършено, пастелно, хармонично.

Actual Colour Trends 2014 Placid Blue Colour
Actual Colour Trends 2014 Placid Blue Colour

Тропически оранж

За човешкото око оранжевият цвят е много горещ и създава усещане за топлина. Свързва се със слънце, лято и цитрусови тропици и е цветът на ентусиазма, креативността и решителността. Не се възприема като агресивен цвят в сравнение с червеното и затова действа оптимистично, стимулиращо и насърчително. Това е цветът на тези, които искат да бъдат забелязани.

Actual Colour Trends 2014 Dazzing Celosia Orange
Actual Colour Trends 2014 Celosia Orange

Жълта фрезия

Жълтото е цветът на слънчевата светлина. Експанзивен, доминиращ и жизнен, този цвят се свързва с енергия, радост, бодрост и стимулира умствената дейност и комуникацията. Като изключително активен и спонтанен цвят, често се използва при спортните артикули. Използвайте привличането, което създава лъчистото жълто на фрезията и изберете аксесоари в този цвят.

Actual Colour Trends 2014 Freesia Colour
Actual Colour Trends 2014 Freesia Colour

Виолетово лале

Изискан и романтичен, този красив и женствен пастелен цвят предизвиква копнеж и носталгия.

Actual Colour Trends 2014 Violet Tulip Colour
Actual Colour Trends 2014 Violet Tulip Colour

Бледозелено

Пастелно и нежно, бледозеленото на бучиниша е като ефирно докосване, различно от зелените цветове на последните сезони. Този естествен цвят от природата излъчва романтично пролетно очарование.  

Actual Colour Trends 2014 hemlock colour
Actual Colour Trends 2014 Hemlock colour

Пясъчно

Естествен, неутрален, комбинативен и балансиран, цветът на пясъка ни връща към безгрижните дни на лятото и плажовете.

Actual Colour Trends 2014 Sand Colour
Actual Colour Trends 2014 Sand Colour

Ослепително синьо

Уверен, жизнен, дързък, спонтанен и зашеметяващ цвят. Труден за комбиниране и в пълна противоположност на спокойното синьо. Използвайте го умело за впечатляващ ефект.

Actual Colour Trends 2014 Dazzing Blue Colour
Actual Colour Trends 2014 Dazzing Blue Colour

Сиво

Сивия цвят е успокояващ, умерен и неутрален, затова е в добра хармония с всички останали цветове. Този тих цвят е много лесен за възприемане. Мъжете определено имат по-силно изразени предпочитания към сивото.

Actual Colour Trends 2014 Paloma colour
Actual Colour Trends 2014 Paloma colour

Кайенско червено

Пипереното  червено добавя щипка възбуждаща лютивина в комбинацията му с неутралните цветове.

Actual Colour Trends 2014 Cayenne colour
Actual Colour Trends 2014 Cayenne colour

Цвят на годината! Лъчиста орхидея

Палитрата завършва с избраната за цвят на 2014 година – лъчиста орхидея –  енергичен, вибриращ и наистина специален цвят.

Актуален цвят 2014 Лъчиста орхидея
Модерните цветове за сезон 2014: Лъчиста орхидея е цвят на годината.

Очарователната орхидея интригува погледа и въображението. Използването на този, отличаващ се цвят, стимулира вашата оригиналност, демонстрира креативност и чувственост.  Можете да го откриете в ексцентрично съчетание с взискателното тюркоазено или кораловото, във великолепни комбинации с бледожълто, лавандула, с маслинено зелено и с всички нюанси на розовото. Оцветете скучния и еднообразен живот!  Живейте цветно!

f

Присъединете се към дискусията.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.