Щипка коледна магия за празниците у дома

Спазвате ли традицията да добавяте всяка година по една нова играчка за елхата? Ако е така, сигурно всяка от тях е специална за вас, носи символика или е свързана с топъл спомен. Може би ще ви е трудно да се разделите с натрупаните в годините коледни декорации и да ги замените с нови. Въпреки това има начини как да освежите интериора за празниците със символични като бюджет идеи.

Ето няколко съвета за промяна, с които да се погрижите за празничния уют и добрата енергия на дома. Ако изпълните поне един от тях ще добавите щипка коледна магия за празниците у дома.

Може да поставите като акцент коледни играчки с голям размер. С тях обикновено украсяват витрините на магазините. Те определено са хит в тенденциите за коледна декорация тази година. Ако ги аранжирате умело в комбинация със старите играчки, ще изненадате всички и ще вдъхнете нов живот на вярно служилите ви до този момент елхови украшения.

 

Намерете място в антрето за красив фенер със свещ. Това ще бъде повод и да поразчистите малко ненужни вещи от входното пространство. Изберете фенера в цвят и стил, които да подхождат на интериора. Ще бъде неочаквано, но ефектът си заслужава – усещане за топлота и гостоприемство, за всеки, който влиза в този дом.

Добре е празничното настроение да се усеща в целия дом, във всичките му стаи. Ако досега сте декорирали само хола или дневната, където стои коледната елха, време е да премахнете невидимите граници.

Малки коледни детайли, поставени на ключови места в коридорите и другите помещения, ще заредят дома и обитателите му с празнично настроение.

Може би е време да закачите нов коледен венец. Обогатете интериора с неговата положителна символика. На вратата, на стената, на прозореца – закачете го на място, на което ще се откроява и ще привлича погледите. Казват, че е символ на безкрайността, на вечния живот, на любовта и семейния кръг.

Още ли използвате традиционната кръстачка за елхата? Какво ще кажете да я заместите с подходящ интересен съд или да я скриете в него…Така елхата ще изглежда по-елегантна и по-висока, а пространството под нея – много по-приятно за подреждане на подаръците и за снимки.

Ако тази промяна ви се вижда толкова радикална, може поне да покриете основата на дръвчето с пухкаво одеало, мек шал или парче плат в с красив десен.

Оставете стария стъклен връх за коледната елха да си почине тази година и го заменете с голяма звезда с дизайн, който харесвате. Поставена отгоре на коледното дърво тя символизира пътеводната звезда, показала пътя на тримата мъдреци при раждането на Исус Христос.

Добавете изкуствени цветя към украсата на елхата. Заскрежени, кадифени, текстилни, хартиени – изборът е ваш. Ще направят декорацията по-пищна и коледното дръвче още по-блестящо и разкошно.

Лампичките за елхата – без техните уютни светлинки празниците няма да са същите. С още един светещ LED гирлянд и елхови клонки може да декорирате купа с портокали, орехи, шишарки или да украсите завесите.

Сменете традиционната коледна покривка за празничната трапеза с няколко стилни подложки за сервиране и с коледни тишлайфери.

Ако пък покривката, която сте избрали е едноцветна, може да я комбинирате с индивидуалните подложки.

Нововъдението няма да остане незабелязано и ще покаже персонално внимание към всеки на трапезата. Не чакайте повече, поканете приятели и близки, споделете празниците с тях. Да направим Коледа красива.

 

Присъединете се към дискусията.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.