Да направим Коледа красива, уютна и различна

Има хора, за които украсяването на коледната елха е последна грижа в последния момент преди празника. Сигурно, защото са много заети и забързани. Или не смятат това за нещо важно. Този пост не е за тях. Той е за онези, които се готвят за празниците отрано, които обичат да изненадват близките си, харесват разнообразието и знаят колко важна е атмосферата за всеки празник. А фон за тази атмосфера е празничната декорация на дома.

За всеобщо щастие и успокоение класическите нюанси на червеното и зеленото никога няма да излязат от мода, когато става въпрос за коледната декорация. Но за да разсеем малко скуката ще ви представим няколко нови тенденции за Коледа тази година.

Основният и най-важен тренд всъщност е да мислите извън рамките на традиционното, да провокирате въображението си и смело да експериментирате с нови идеи, цветове, материали…

„Колкото повече, толкова повече“, би казал Мечо Пух, ако видеше новите тенденции в коледната украса за 2019 година. Иначе казано – максимализъм в пълната му сила. По-големи елхи, а най-добре няколко елхи с различен стайлинг в различните части на дома.

raz seasons greetings christmas tree

Многообразие от цветове, предимно ярки, от различни материали, комбинации от разнообразни принтове и релефи, това характеризира този тренд. Повече и по-големи играчки, повече гирлянди, панделки и декорации за коледните дръвчета ще ги превърнат в топ декор тази Коледа.

Старинен блясък и винтидж романтика излъчват предметите и декорациите от сребърно, меркуриево стъкло. Тази година то е в апогея си и е истински празничен хит и сред декорациите, и сред подаръците. Носталгичното му очарование завладява пространството на дома и превръща коледния интериор в приказен декор за вашия неповторим празник.

No photo description available.

Ако предпочетете артикули от тъмната цветова гама – бордо, кафяво, маслено и тъмно зелено, тъмно синьо, поставени в подходящия интериор, те ще придадат тържественост и изисканост на празника. Изберете ли декорации в светли нюанси – сребро, розово, шампанско и др., те ще създадат нежна, мечтателна обстановка за любимите ви хора.

Важен детайл в полза на този тренд е факта, че меркуриевото стъкло е материал, на който се възхищават и днес колекционерите на старинни стъклени предмети.

Коледните празници са ценно време, споделено с любими близки и приятели и време, в което комфорта, топлината, уюта, вкусната храна са неизменно важни.

Уют. Ключова дума за друга тенденция при избора на коледни подаръци и декорация тази година. Семейни подаръци, настолни игри, удобни, грижовни, здравословни подаръци се крият зад този тренд, подаръци които сближават хората, обгрижват ги и сплотяват семействата.

Домът се превръща във вашето зимно убежище, а декорацията се доближава до уютната атмосфера на дървена вила в планината – меки одеяла, повече възглавници с красиви калъфки, уплътнители за прозорци и стопери за врата с коледен дизайн, ароматни свещи, кожа за креслата, диваните и пода (за предпочитане декоративна), детайли от натурално дърво, клонки (евкалипт, шипки, имел) и декорации от естествени материали.

Фуди темата отново ще бъде един от господстващите трендове за Коледа. Следим развитието й от 2017 г. и смятаме, че си заслужава да й отделим цял отделен пост. Забавна и много привлекателна не само за очите, но и за небцето, тя ще създаде специална атмосфера за празниците, ако добавите елхови украшения във форма на сладкиши, кисели краставички, шоколадови бонбони, пилешко бутче или бургер.

Ако това ви се стори прекалено или пък сте на поредната диета, вържете с панделки металните формички за сладки и ги окачете на елхата – по скандинавски скромно, но стилно.

Не забравяйте да наблегнете повече на празничната трапеза и нейната украса. Що се отнася до подаръците, за всеки можете да намерите тематичен подарък – книга – гурме пътеводител, кожен бележник за рецепти, съд за хайвер, кутия коледен чай, посребрени лъжички и т.н.

Ако идеите, представени дотук не са ви впечатлили, какво ще кажете за персонализирана Коледа лично за вас и вашето семейство. Както знаем, всичко се крие в малките детайли.

Затова започнете с надписани пръстени за салфетки и малки картончета с имената на гостите върху ефектни поставки на празничната ви трапеза. Бисквити във формата на букви, окачени на елхата или елхови орнаменти с инициали, играчки за елха с гравирани или изрисувани на тях имена на любимите хора.

Можете да вдигнете още по-високо летвата, като добавите коледни чорапи и текстилни салфетки с избродирана на ръка или пришита буква на притежателя. Старанието ви ще бъде възнаградено от радостта и любовта на близките ви.

Колкото до подаръците – там вариантите са наистина много. Чаши за чай и други топли напитки с инициалите на близките ви, стенно пано с типография или идеограма, риза с бродиран инициал, кожен несесер и писалка с буквата на получателя са само малка част от идеите за персонализирани подаръци.

Нали се досещате, каквато и тема да изберете за предстоящата Коледа, важното е да създадете празник, радост и спомени за близките, любими хора и за себе си.

Присъединете се към дискусията.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.