Стрелците обичат да правят, а Лъвовете – да получават подаръци

„Само глупакът съди хората по това, какви подаръци му поднасят”, гласи една стара китайска пословица, но вложеното в подбора и подготовката им старание няма да остане незабелязано.

Изборът на подходящ и същевременно оригинален подарък е предизвикателство, с което, ако си признаете, често трудно се справяте. Всеки предстоящ празник се превръща в истинско изпитание не само за собствената ви креативност, но и за нервите. Резултатът е известен – изтощени от многообразие и препускане по магазините, ограничени от липсата на време купуваме поредния парфюм, вратовръзка, бижу, икона, ненужен аксесоар или просто решаваме “проблема” с по-голям букет цветя.

Истината е, че универсална формула за това как да изберете запомнящ се подарък и да блеснете с оригиналност не могат да ви предложат дори специалистите, защото такава формула няма. Но за сметка на това пък има много работещи идеи. Като например тази, да изберете подарък за приятел, колега, началник, партньор, близък или даже за любимия човек, отчитайки един немаловажен нюанс – неговия (нейния) зодиакален знак. Единственият начин да се уверите в полезността на тази идея е да я проверите на практика още при следващия повод.

deva

ДЕВА (24 август – 23 септември)

Девата е доста прецизна при избора на подаръци, както и в живота изобщо. Вероятно тя ще ви наблюдава дълго, ще се допитва, ще търси тайно информация, за да разбере какво би ви зарадвало. При това ще го направи съвсем незабелязано. Много често тя успява да попадне точно в целта и всеки път ви изненадва приятно. Девата търси точния подарък дълго време. Едва ли можете да очаквате от нея излишна щедрост, но вложеното внимание и качеството на подаръка са гарантирани. При поднасянето на подаръка обезателно ще получите делово пожелание и подробна инструкция за ползване.

За представителите на този знак подаръците са жизнено необходими, но тяхната вродена скромност едва ли ще им позволи да говорят за това. За Девата е от изключително значение нейните близки и приятели сами да се досетят какво би я очаровало този път. Ако подаръкът е от партньора на Девата даже обстановката при връчването е от голяма важност – интимната е най-подходяща. Нека вашият подарък излъчва разбиране и внимание, вглеждане в детайлите и съпричастност към интересите на Девата и тя няма да пропусне да ви възнагради с неподправена благодарност за успешния избор. Подаръкът ви трябва да е от сърце и не е задължително да бъде скъп. Интересен антикварен предмет, старинна книга, аксесоари за писане, нещо за кухнята или банята, книга с кулинарни рецепти – това са само малка част от подаръците, които биха развълнували родените под знака на Дева.

vezni

ВЕЗНИ (24 септември – 23 октомври)

Везните дълго избират преди да се спрат на определен подарък. Изискванията им са той да бъде изящен и задължително оригинален. За тях самото подаряване е елегантен сюрприз. Всеки подарък подбран от Везните подчертава личната значимост на получателя. Представителите на този зодиакален знак винаги спазват дистанция и се стараят да спазват общоприетите норми на приличие. Но при избора на подарък това обикновено не важи и те с удоволствие излизат извън стандартите, за да поразят с неочаквания си избор околните. Да получаваш подаръци от Везните е ненадминато удоволствие. Ако една идея им хареса, то за тях никога не е от значение колко ще им струва, за да я реализират и да ви зарадват. Същевременно поднесеният разкошен подарък е повод да обърнат към себе си вниманието на присъстващите.

Везните предпочитат да получават ярки и значими подаръци, които ги поставят на своеобразен пиедестал. Те приемат подаръците с достойнство, по царски. Затова, ако искате наистина да ги впечатлите вложете повече тържественост в момента на връчването и изберете нещо лично за получателя, не за семейството или дома му. В противен случай подаръкът ви със сигурност ще бъде пренебрегнат и забравен. Везните предпочитат луксозните и красиво издадени книги пред евтините джобни издания. Подвластни са на изкуството. Обожават всичко добро, чисто и красиво, на чийто фон могат да изпъкнат. Правилният избор за подарък би бил модна козметика, луксозна джаджа, отлежала маркова напитка, моден детайл към облеклото и други, които биха намекнали за изискания вкус на Везните.

skorpion

СКОРПИОН (24 октомври – 22 ноември)

Ако Скорпионът е решил да направи подарък, то той подхожда към това с цялата си отговорност. Това е съпроводено с дълбоки преживявания дали подаръкът ще бъде харесан и оценен, с душевни и естетически терзания, които обаче Скорпионът никога няма да покаже наяве. Напълно е възможно Скорпионът да не издържи на напрежението и да връчи подаръка предварително, за да разбере резултата по-скоро. Независимо, че при избора си родените под този знак подхождат твърде практично, не е изключено в последния момент погледът им да се спре на някаква скъпа вещ. Тогава те ще похарчат всички налични средства, като по този начин увеличат и собственото си удоволствие от подаряването. Със сигурност подаръкът им ще е подбран внимателно с оглед на това какво е необходимо на получателя в определен период от живота. Затова в повечето случаи подаръците на Скорпиона се оказват полезни и ценни.

Когато получава подаръци не очаквайте от Скорпиона да се развълнува и трогне. Той ще се чувства неловко, ще ви обясни, че не е имало нужда да го правите и притеснено ще ви благодари. Неговата истинска признателност ще се прояви впоследствие тайно, в малки дози и вие ще се чувствате постоянно обграден от неговата любов. Чувствителната натура на Скорпиона ще оцени още повече вашият избор, ако намекнете колко дълго и трудно сте подбирали подходящия подарък. Не пропускайте да произнесете реч или да напишете поздравление. Скорпионите обичат полезните и необходими подаръци. Диапазонът на подходящите за родените под този знак подаръци е доста широк – от полу-скъпоценни камъни и бижута, дрехи, билкова козметика, книги за здравословен живот, произведения на изкуството, билет за оперна постановка, до едноседмичен отдих в средиземноморски спа курорт.

strelec

 СТРЕЛЕЦ ( 23 ноември – 21 декември)

Едва ли има друг знак в зодиака, който толкова да обича да прави подаръци. За Стрелеца това е страст и удоволствие, той наистина е майстор да измисля и подарява оригинални подаръци и да радва своите приятели и близки. Благодарение на тънкия си усет и вкус, Стрелецът винаги знае какво да избере. Той никога няма да поднесе просто вещ увита в хартия, неговите подаръци са персонални, ярки и запомнящи се. За представителите на тази зодия не съществуват материални прегради, ако са решили да ви впечатлят и изненадат. Стрелците са пристрастени към пътешествията и може би, затова най-много обичат да подаряват предмети и сувенири донесени от поредното пътуване в чужбина.

Преди да поднесете подарък на Стрелеца е задължително добре да се подготвите, изучавайки неговия вкус. На пръв поглед може да ви се струва, че той не се нуждае от нищо и, че трудно може да бъде очарован. Стрелците обичат неочакваните подаръци, предпочитат подаръкът предназначен за тях да бъде практичен, но задължително модерен и оригинален. Родените под този знак обичат да спортуват и биха се зарадвали на всичко, свързано със спорта – на марково спортно облекло, абонамент за фитнес и масаж, уреди или даже на билети за спортно събитие. Перфектният подарък за тях си остава романтично пътешествие в непозната страна или гурме преживяване, ако разбира се можете да си го позволите. Стрелците имат разностранни интереси, но със сигурност няма да сгрешите, ако се спрете на нещо скъпо и изискано или дори екзотично. Ако към качествата на подаръка прибавите уникалност и перфектна опаковка, тогава сигурно ще направите Стрелеца щастлив в този ден.

kozirog

 КОЗИРОГ (22 декември – 20 януари)

Ако Козирогът е решил да ви направи подарък, то той ще го направи с особена любов и нежност и от цялата си душа. При това ще вложи в подаръка и поднасянето му дълбок смисъл. Неговото специално внимание и отношение може буквално да ви порази. Най-често Козирогът обича да подарява практични вещи, надеждни и красиви, които могат да бъдат използвани у дома.

Ако искате приготвеният от вас подарък да се хареса на Козирога, то обезателно трябва да сте наясно от какво той се нуждае в този момент. Получателят ще очаква от вас подарък, който не просто би го зарадвал, а подарък, който би могъл внесе положителна промяна в живота му. Ако в подаръка има заложена мистика, Козирогът ще приеме думите, с които му го поднасяте като заклинание. Правейки своя избор си заслужава да си припомните, че Козирогът е личност, управлявана от Сатурн,  с изявени амбиции за кариера и добро обществено положение. Те обичат да се развиват и усъвършенстват. Любимите им цветове обикновено сериозните и официални черно и морскосиньо, кафявото, означаващо практичност и тъмнозеленото. Добра идея е да изберете за Козирога подарък, свързан с удобството и релаксацията. Козирогът еднакво би се зарадвал както на прекрасна книга или чифт домашни пантофи, така и на скъпо кожено масажно кресло или джакузи.

vodolej

ВОДОЛЕЙ ( 21 януари – 19 февруари)

Може би ви се струва, че Водолеят е забравил за вашия празник, но със сигурност грешите. Той просто предпочита да ви изненада в последния момент. Подаръкът, който е избрал обаче е обмислян дълго, защото Водолеят се е постарал да ви достави удоволствие с нещо точно определено, от което смята, че се нуждаете и сами не можете да си позволите. Родените под този знак обичат да правят подаръци, така показват собствената си значимост, но в това всъщност няма нищо лошо. Водолеят ще се радва на подаръка, който е приготвил почти, колкото самия получател, особено, ако е успял да отгатне неговите желания. Опаковката, която ще избере ще направи подаръка да изглежда разкошен. Водолеят няма да пропусне при връчването да произнесе оригинална реч, която да предизвика спонтанни и бурни аплодисменти. Както разбирате в целия този спектакъл той има главната роля, но вие пък вероятно ще получите като подарък сбъдната мечта, така, че спокойно го оставете да събира овациите.

Водолеите обичат да получават подаръци и смятат, че хората просто са задължени да им ги поднасят. Не се учудвайте, ако ви напомнят, че скоро предстои важно събитие или дата, което е повод да им купите подарък. Може би дори няма да пропуснат да ви подсетят точно от какво се нуждаят. Честно казано взискателните и претенциозни Водолеи не се интересуват откъде ще набавите средства, но е важно подаръкът да бъде елитарен, шармантен, скъпоструващ и уникален. Подаръкът е важно да бъде оценен и от приятелите на Водолея, това без съмнение означава, че сте направили верен избор.

ribi

РИБИ (20 февруари – 20 март)

Щедрите и чувствителни Риби, заети със самовглъбено съзерцание и непрестанни опити да налучкат пътя в живота, разчитат изцяло на интуицията си за това какъв подарък да изберат и поднесат. Предпочитат да правят подаръци, пред това да ги получават. Безпокойството им за това как ще се възприеме избрания от тях подарък ги кара да предпочитат домашната или позната обстановка за поднасянето му. Всъщност тяхната нежност и разбиране са истинския подарък за партньора и тези, които са около тях. Много е вероятно избраният от Рибите подарък да има сантиментална стойност, на която те особено държат.

Ако представителят на този зодиакален знак поиска да получи като подарък нещо определено, той ще намери деликатен начин да го сподели с вас и да ви спести дългото и изнервящо търсене. Рибите са мечтателни натури с изтънчено въображение, чувство за красота и тънък хумор и винаги се радват на хубава картина или релаксираща музика, на подаръци, които да им напомнят за морето, както и на романтични предмети със сантиментален оттенък. Скъпоценните камъни, символизиращи зодията Риби, са аметистът и изумрудът – прозрачни и загадъчни като целия им подводен свят. Цветята на Рибите са водната лилия и лотосът, които напомнят за изключителния им интелект и чувствителна душевност. Нежното шумолене на коприна и облакът от екзотични аромати са характерни спътници на екземплярите и от двата пола на тази нептунова зодия.

oven

 ОВЕН (21 март – 20 април)

За представителите на тази зодия е важно избраният от тях подарък да порази и развълнува този, за когото е предназначен. Не е тайна, че Овенът държи да бъде пръв и задължително забелязан. Той често поднася подаръка предварително и това със сигурност е ярък, запомнящ се подарък с голям енергиен заряд. За да се покаже и отличи в очите на околните Овенът е в състояние да похарчи и последните си пари. Честа практика е той да прави подаръци, които надхвърлят финансовите му възможности, но със сигурност впечатляват силно. Родените под този зодиакален знак обичат да подаряват разнообразни неща – от делови аксесоари и вещи до ненужни дреболии, но всички подаръци имат чар и са прецизно подбрани. В живота Овенът се стреми да играе ролята на защитник и опекун. Обикновено му е по-приятно да подарява, отколкото да получава, но искрено се надява неговите близки и приятели да си спомнят за него и да му подарят това, за което мечтае.

Приемайки подарък, Овенът изпитва силното желание да се отблагодари с още по-голям подарък, затова би било добре подаръците, предназначени за него, да му бъдат поднасяни неочаквано. Желателно е подаръкът, който избирате за Овена да бъде персонален, да подчертава значимостта и неповторимостта му. Той ще бъде искрено развълнуван и ще оцени емоцията, която подаряващият е вложил. Изненадата е главното, което ще зарадва Овена. Стойността като правило не е от особено значение за него, важни са жестът и изразеното внимание. Дори дреболия, но избрана с вкус и носеща специално послание ще го трогне от сърце. От света на вещите подходящи дарове за Овните биха били предмети, свързани с огъня, с металите. Удачен избор са и нова дреха или музикален диск, стига да са модерни, предизвикателни и да подчертават индивидуалността на получателя. Овенът е практичен и обича да майстори, така че със сигурност би се зарадвал на някаква техническа новост, която да ползва у дома.

telec

ТЕЛЕЦ (21 април – 20 май)

Телецът обича и умее да прави подаръци. Не се отчайвайте, ако това не важи за вашия съпруг или приятел – винаги има изключения. Като правило Телците избират подаръците внимателно и с непоправим практицизъм. Типичното за тях е, че със сигурност ще се постараят подаръкът да бъде полезен за цялото семейство. Ако сте спечелили приятелството на Телеца, щедрото му сърце и портфейлът му са отворени за вас. Важното е да не се упражнява какъвто и да е контрол или натиск върху Телеца при избора на подарък. Оставете го да прояви своята фантазия и оригиналност, дори го поощрявайте за това и тогава той не само ще ви прави по-често подаръци, но заедно с тях ще ви дари своята надеждност и предаността си.

Практичната натура на Телеца жадува и очаква ценен подарък. Загадъчната Венера го е дарила с любов към лукса, той цени и пази любимите си вещи. Представителите на тази иначе доста рогата и опърничава зодия обезателно ще оценят вашето отношение, вложено в подарък и ще са благодарни за вниманието. Честно казано Телците са много придирчиви, така, че не си и помисляйте да им подарявате дреболии и дрънкулки, а само нещо качествено и ценно. Телецът обича дома, удобството, уюта, семейството и няма да сбъркате, ако му подарите красива вещ, която да се впише в неговия бит. Но преди това се постарайте да научите подробности за стил и цветове, които предпочита. Подаръкът, избран за Телеца може да бъде едновременно загадъчен и мистичен и да носи в себе си магическа енергия – меден съд за интериора, маска, ценен талисман, картина, икона, пластика и др. Чувството за хумор у Телеца не е от най-тънките, така, че не разчитайте на него при избора на подарък. Добри идеи може да ви даде любовта му към природата – излетите, пикниците, риболова…

bliznaci

 БЛИЗНАЦИ ( 21 май – 21 юни)

Близнаците обичат да подаряват парадоксални подаръци. В подаръка, избран от тях, винаги има скрит подтекст, пикантен намек или таен смисъл, който получателят трябва да открие. Подаряващият със сигурност ще намекне за това и ще очаква да го разгадаете. Не го разочаровайте! Сигурно е, че подаръкът поднесен от представителя на този знак ще бъде опакован красиво – те държат всичко да има завършен вид, а красотата и хармонията са на почетно място. Не е изключено да получите от тях и подарък направен от самите тях – това е начин да подчертаят вашата значимост, като проявят лични умения. Любознателните представители на Близнаци, които възприемат света чрез контакти, информация, книги и общуване се стремят техния подарък да бъде не само практичен, но и да обогатява с интелект живота на получателя.

Хората родени под този знак обикновено имат хоби. Достатъчно е да разберете повече за увлеченията им и изборът на подходящ подарък ще бъде изключително лесен. Близнаците обичат и подаръци с чувство за хумор, но за да изберете подобен дар вие самите трябва да притежавате това чувство. В никакъв случай не им задавайте въпроса: „Какво да ти подаря?”. Цената на подаръка няма значение за тях, но със сигурност ще им бъдат скучни традиционни или всекидневни вещи и предмети. Когато връчвате подаръка избягвайте скучната церемониалност. Близнаците не обичат да слушат досадни и дълги речи. Достатъчно е искрен поглед и чувство, вложено в две думи и това ще превърне и най-дребния подарък в скъпоценен за тях дар. И все пак заложете на подарък, чиято престижност е видима. Така Близнаците ще могат с гордост да демонстрират подаръка пред околните и да събират техните завистливи погледи. Писалка с позлатено перо, ценна или рядка книга, делови аксесоари, които да красят работното място – всичко това ще достави удоволствие на Близнаците и ще гарантира успеха на вашия избор.

rak

 РАК (22 юни – 23 август)

Представителите на зодия Рак винаги разчитат на тънката си интуиция при избора на подарък и рядко бъркат.  Те обичат да подаряват и влагат в това дълбок смисъл, като спазват определени традиции. Подаръците на Рака по правило носят някакъв сантиментален оттенък. Чрез тях той проявява щедростта на душата си и обикновено даровете, направени от него се помнят с години. Удоволствие е да поднесете подарък на Рака – той го приема с искрена благодарност, но ще очаква от вас да проявите оригиналност и досетливост за това, какво ще го зарадва истински. Постарайте се подаръкът да бъде практичен, пригоден в домакинството, за семейството или дома. Желателно е това да бъде нещо красиво и трайно, което да му напомня за вас дълги години. Раците са склонни да колекционират разни предмети и вещи. Ако този, за когото подготвяте подарък, не е изявил още тази си наклонност, вашият дар може да постави началото и да запали у получателя истинска колекционерска страст. Тогава със сигурност ще бъдете улеснени при избора на подарък за години напред. Не е за подценяване и факта, че Ракът е винаги готов да попълни своите запаси от спално бельо и домакински съдове, но трябва да изберете нещо по-ефектно и оригинално. Раците винаги оценяват лакомствата и ще бъдат приятно изненадани, ако им подарите елитни вкусотии. Бижутата и допълненията към облеклото също са подходящ подарък, стига да са екстравагантни и модерни.

leo

 ЛЪВ (23 юли – 23 август)

Лъвът е царят на животните и родените под този знак безспорно имат царски щедра натура. Често обаче те смятат за напълно достатъчно това, че изобщо са си спомнили за вашия празник. Качеството и стойността на подаръка, направен от Лъва зависят от това доколко ви цени и уважава. Ако сте в категорията на важните и необходими за него хора, ще се радвате на лъвското уважение. Покровителството на Лъва ще ви осигури не само полезен и изискан подарък, но и приближаване до неговия авторитет, дар слово и възможност от време на време да сияете с отразена светлина. За Лъвовете казват, че имат златни ръце, така, че е много вероятно да получите подарък изработен лично, в който Лъвът е вложил цялата си енергия.

Впечатлението, че трудно можеш да изненадаш една царска натура с подходящ подарък е погрешно. Представителите на тази зодия се радват на подаръците като деца, особено, ако сте успели да уловите тяхното настроение и сте избрали например липсващ детайл тоалет или аксесоар за неговото творчество. Едва ли има друг зодиакален знак, който така силно да очаква и да желае подаръци. Обезателно поднесете подаръка в интересна и красива опаковка, най-добре е тя да бъде блестяща. Сантименталната натура на Лъва очаква от вас оригинални пожелания и това с какви думи ще съпроводите подаръка е от специално значение. Независимо от вроденото любопитство на Лъвовете, пазете подаръка в тайна до деня на връчването. Именно това ще го направи дългоочакван сюрприз. Хубаво е в подаръка да личи уважение и уникалност. Авторски предмети и произведения на изкуството, вещи ръчна изработка, предмети с история, маркови аксесоари в лимитирана серия или главозамайващ сладкиш, приготвен от вас специално за случая искрено ще очароват Лъва.

Люба Медарова

Присъединете се към дискусията.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.