С цвят на сицилианско вино

Марсала е звучното име на италианско ликьорено вино от остров Сицилия. То се произвежда в околностите на градовете Марсала и Трапани, в западната част на острова. Интересното е, че провинция Трапани произвежда повече вино от Тоскана и Пиемонте взети заедно. Град Марсала, чието име носи този първокласен еликсир, е разположен на удивително място – в подножието на планината Монте Ериче на границата между Тиренско и Средиземно море. Неговата история, а вероятно и бъдещето му са неизменно свързани с най-известното по света сицилианско вино марсала. Това сладко вино е добре познато както на ценителите, така и в кулинарията и често се използва в рецепти за сладкиши, десерти или за коктейли.

BottleMARSala

Марсала е и цветът на 2015 г. Нашата оценка – цвят, който можеш да вкусиш; приятно старомоден, като старо, хубаво вино и безусловно привлекателен. Топъл, наситен и богат цвят, в чийто чувствен разкош можеш да потънеш – това е марсала.

Елегантен и изискан, но също така и натурален, естествен цвят, който със сигурност ще бъде истинско вдъхновение за интериорните декоратори. Дори и любителите ще оценят неговата комбинативност и изтънчено присъствие чрез домашния текстил или акцентите.

interior-decoration-2

Неговата категоричност и великолепие ще го превърнат и в хит за дизайнерските колекции облекла и бижутерия.

design-marsala-3

Pantone_Color_of_the_Year_Marsala_ChipDrive

Вече 15 години Pantone Color Institute определят водещите цветове на годината чрез проучване по vвреме на New York Fashion Week.

colour-history

Пророческият избор на тези цветове е събитие за модната индустрия, за дизайнерите по света, за декораторите, за медиите.

Присъединете се към дискусията.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.