В очакване на нежна и романтична Коледа

Скоро, всъщност след съвсем малко дни предстоят най-светлите и прекрасни, пречистващи и зареждащи празници в годината. Обичам тези дни. За мен те са вдъхновение и емоция, изпитание и спасение, хармония и уют от близостта на любимите хора. Дните, в които би трябвало да бъдем поне малко по-добри и щедри, по-милостиви и състрадателни, по-весели, празнични и вярващи в чудеса.

Всяка година през ноември шоурумът на КОРДЕЛЛА посреща клиентите, гостите и партньорите в нова празнична украса и всяка година декорирането на коледната елха е предизвикателство. Този път реших да изненадам всички (дори и себе си) с една нежна, романтична и мечтателна коледна елха, в противовес на всичко грубо, крещящо и грозно, което вулгаризира ежедневието. Елхата заблестя в цветовата стилистика на една от нашите три колекции – Празнична Романтика.

2

В тази колекция тържествуват сияещо сребърно, няколко нюанса на розовото и загадъчно виолетово – нежна и хармонична цветова комбинация, излъчваща изисканост и елегантност, допълнена от искрящия скреж на стъклото. Това съчетание на цветове изисква определена сдържаност и не предполага пищност и разточителност. И не, розовото в никакъв случай не изглежда инфантилно и разглезено, не и в тази комбинация.

topka3

Избрах изящни стъклени ангели, блещукащи снежинки и еленчета, клонки със стъкълца, великолепни пепелно розови амарилиси, стъклени топки за елха и твърди гирлянди с малки, пречупващи светлината звездички. Резултатът ме изненада приятно. На някои тази визия ще се стори прекалено изчистена.
Винаги съм предпочитала коледната класика, но от друга страна си мисля, че креативността изисква постоянна провокация, за да съществува и, за да дава плодове.

45

За всички, които подхождат практично към избора на декорация за елхата ще добавя, че нюансите на розовото, виолетовото и среброто биха могли да се комбинират със златно или с тюркоазено, с бяло и с още други цветове през следващите години.

Нашият, изцяло дамски екип в КОРДЕЛЛА оцени по достойнство нестандартната декорация на елхата в шоурума, а това си е признание. Все пак сръчните им ръце са декорирали десетки коледни дръвчета. КОРДЕЛЛА от години предлага тази услуга за своите корпоративни клиенти. От миналата година фирмите и институциите вече могат да си поръчат и “елха под наем” – практично, удобно и икономично. Така всяка година могат да имат различна, професионално декорирана коледна елха.

Старите коледни играчки за елха винаги имат нужда от свежо ново попълнение или поне от нова визуална концепция, в която да бъдат включени. А един от най-ефектните декоративни коледни подаръци на КОРДЕЛЛА всяка година е кутията с празнични украшения за елха и интериорни акценти. Това е комплект от професионално подбрани цветово и стилово елхови орнаменти, гирлянди и панделки, клонки и цветя, венци или свещници. Те са подредени в луксозна кутия, в която впоследствие могат да се съхраняват и са чудесен и универсален подарък, с който да украсите празника на свой близък, приятел или колега.

Празничните колекции на подаръчна къща КОРДЕЛЛА тази година са инспирирани от модните тенденции при декорациите и подаръчните артикули, от желанието да пресъздадем коледната магия и да я запазим за по-дълго, от нотка носталгия по класиката и от посланието да посрещнем тихата и свята коледна нощ в светлина, смирение и хармония.

Люба Медарова

Присъединете се към дискусията.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.