В годината на синия кон

Новата 2014 година пристигна, съпроводена от гърмежа и красотата на фойерверките, със своите нови символи и цветове, с новите тенденции в областта на декорацията, дизайна и модата. Своето вдъхновение дизайнерите отново черпят от символите в астрологията, от образите на фолклора, от фъншуй, от религиозни символи и разбира се от самото съвършенство – природата.

2014 година ще премине под знака на Синия дървен кон. Това е седмият знак според традиционния китайски хороскоп. Древните китайци определят годината на Синия кон като време на промени. Годината идва веднъж на 60 години и нейните безспорни фаворити ще бъдат конят, дървото и синият цвят.

2014 е годината на синия кон

Най-добрият начин да привлечем всички положителни енергии на предстоящата година е да поставим у дома или в офиса талисмана на годината – фигурка или изображение на кон. Те могат да бъдат и чудесен подарък, чрез който да изпратите позитивна енергия към всеки получател. Естествено, при избора им е важно да следваме своето вътрешно усещане и да избираме тези статуетки или картини, които резонират най-силно с нас и предизвикват хубави емоции.

За почти всички древни народи конят е бил свещено животно. По земите на българите като култово животно той е почитан от най-древни времена. В различните култури конят е символ на благородството, на движението, на динамиката, на свобода и неукротима воля, символ на небесното начало, на мъжественост и безстрашие. Конят носи вятъра на промяната и добрите промени в живота. Смята се, че ако закрепите монета върху гърба или копитото му ще ви донесе богатство. Конят съчетава в себе си качествата на няколко животни – храбростта на лъва, силата на бика, зрението на орела и бързината на лъва. Негов еквивалент в западния зодиакален календар е Лъвът. Грациозният силует на коня от красиво изработена фигура би се вписал прекрасно във всеки интериор. Това го прави универсален подарък, който подчертава добрия вкус на даряващия. Истински хит тази година ще бъдат и подковите, но на тях ще обърнем специално внимание в отделна публикация.

Шпори, трензели, аксесоари за езда ще бъдат също ефектни декоративни акценти и ще триумфират сред фаворитите на световните модни дизайнери. През годината темата за конете ще откриете в ефектни принтове, в отново модните блейзери с кръпки на лактите, в шапките за езда, в чапсите и бричовете.

horse1Новите тенденции в областта на декорацията, дизайна и модата за 2014

Дървото е другият символ на 2014 година. Според Китайската астрология дървото е стихия, която подхранва огъня и символизира парите. Използвайте това при избора на естествени декоративни украшения за вашия дом или градина или при търсене на подходящите подаръци за колеги, близки и приятели.

Колкото до цветовете – заложете на синия цвят, на зеления, сивия и сребристия цветове и всички техни оттенъци. Както съветват астролозите от Изтока и съвременните фъншуй специалисти тези цветове, както и кафявото, бялото и черното (типично конските) ще привличат късмета и концентрират положителните енергии през годината. Приложете този съвет при декорирането на дома и офиса, дори и да не вярвате на източните експерти.

Символиката на синия кон - постоянство, упоритост, настойчивост, преданост, сериозност

Със сигурност можете да разчитате на подаръчна къща КОРДЕЛЛА за стилни и оригинални подаръци през цялата година. Честита Нова 2014 Година!!! Нека всеки ваш ден започва и завършва с усмивка 🙂

Присъединете се към дискусията.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.