17 очарователни минималистични идеи за Великден

Свикнали сме да свързваме Великден с ярки и весели цветове – с червеното на първото боядисано яйце, със зеленото на свежо поникналата трева, с жълтото на нарцисите в градината, с розовото на цъфналите овощни дървета. А какво ще кажете тази година да заложите на минимализма в декорацията за празника?! На успокояващата комбинация от черно и бяло например, в съчетание със сурово дърво и камък. Семпло, графично, различно и стилно. Няколко идеи за това как да се позабавлявате рисувайки яйцата.

Класиката в декорацията е само по отношение на цветовете, останалото е въпрос на въобръжение.

Можете да съчетаете с великденски зайци от бял порцелан.

Гнездо от натурални клони и естествени птичи пера също са подходящо допълнение към декорацията.

Каменни или керамични птички накацали на различни места ще създадат още повече настроение.

Клони цъфнала върба с меките си пухчета ще допълнят уюта на дома с пролетно очарование.

Класиката е само в съчетанието на черното и бялото, вариантите за декорирането са безкрайни.

Тук има идеи за начинаещи, но има и предизвикателства за напреднали. Резултатите и в двата случая са достойни за аплодисменти.
Не забравяйте и свещите, те винаги правят атмосферата по-специална и по-празнична.
Съдът, в който ще разположите рисуваните яйца е от особено значение и заема централно място в декорацията на дома. Купа от натурално дърво, ратан или порцеланова фруктиера ще свършат чудесна работа.

Единичните поставки за яйца са не само част от приготвянето на масата за закуска. Могат да бъдат и оригинален елемент от  великденската декорация.

Стъклените клошове продължават да са на мода. Заедно със захлупените в тях тематично подбрани съкровища ще разнообразят декорацията и ще прибавят малко романтика.

За декориране можете да предпочетете не само традиционните кокоши яйца.

Също толкова красиви и даже по-ефектни могат да се получат както най-малките пъдпъдъчи яйчица, така и най-големите – щраусовите.

Финално – промяната в стила на декорацията ще се отрази освежаващо и на вас, и на интериора, и на празничната атмосфера.

 

Присъединете се към дискусията.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.