Коледа на фокус – негатив и позитив

Всяка година с екипа в kordella.bg обмисляме куп варианти за цветовете на коледните колекции. В окончателния избор винаги присъстват новите цветови тенденции. Отдаваме дължимото и на класиката, но като цяло вярваме, че всяка Коледа трябва да бъде различна, неповторима, а декорирането на дома и офиса за празника – да бъде удоволствие. Така ще можете да разказвате за вашата Синя Коледа, Зелена Коледа, Сребърна Коледа…

Какво ще кажете за една неочаквана Коледа в бяло и черно – различна, монoхромна, минималистична, в стила на новата ни скандинавска линия в www.kordella.bg. Оставете шарените играчки да си почиват в кутията до следващата година. Събрали сме идеи, които да ви послужат като вдъхновение за една стилна, семпла, изпълнена с очарование Коледа.

Коледното дърво

Разбира се на първо място трябва да решите какво коледно дръвче ще украси вашия празник – класика или модерна алтернатива. Ето няколко семпли и някои доста смели идеи.

Подаръците

Любимите хора ще оценят всеки жест, особено, ако сте вложили допълнително старание в опаковането му. Винаги можете да разчитате и на професионална помощ. Под елхата ще бъде празнично! Kрасивата, умело подбрана опаковка е част от декорацията и е завършващ детайл за цялостната картина на празника, не я подценявайте. За най-сръчните – тук можете да намерите принта с черните елхички от картинката по-долу и сами да направите хартия за подаръци, етикети и картички.

Декорациите

Ако искате истински неповторими празници, обявете война на еднообразието. Това, което по навик вадите всяка година от килера за този празник, тази година може да си остане там. Украшенията за елхата – истинска веселба е да ги направите с децата по шаблони от интернет или да нарисувате поостарели бели топки от миналите Kоледи. Подсказваме и няколко черно-бели акценти за празничния интериор. Развихрете въображението!

Светлините

Свещници, свещи, фенери, камини, лампички – зимата ги обича. Ние също. Светлинките създават приказка, сиянието им допълва настроението на празника. По обясними причини всички северни народи са луди по тях. У нас отдавна отминаха времената, когато пазеха красивите свещи и не ги запалваха, за да не изгорят. Коледа е светлина и любов!

Празничната трапеза

Всеки празник трябва да бъде необикновен, наситен с емоции, зареден с изненади. Изненадайте и себе си, и околните като вложите повече старание в нов, модерен сканди стайлинг на празничната трапеза. Овациите няма да закъснеят.

Сладкишите

Коледните сладки не просто създават уют, те са вид аромотерапия. Можете да купите готови, но няма да е същото. Приготвянето има събира цялото домочадие и е като вълшебно посвещаване в коледния дух. Направете ги красиви, празнични, дори и да ви е за първи път. Чаша чай или горещ шоколад към тях ги правят неустоими. Ето и една рецепта за бадемови звездички с чай, точно като тези от картинката.

Спомените

Сега е моментът да си направите черно-бели снимки. Коледа е един от празниците, който събира семейството и близките от близо и далече. Подарете си коледна фотосесия. Фотографиите можете да изпратите като виртуална коледна картичка или да поставите в красива рамка, като подарък за себе си и близките. Ако поверите фотосесията на професионален фотограф, той ще се погрижи за местата и позите. Ако пък сте решили да се справите сами – предварително вземете назаем от мрежата достатъчно добри идеи за инересни фотоси. Като тези тук например.

Пожеланията

Малките картички с послание, изписано на ръка, могат да придружават подаръците.

Използвайте старомодни картички от хубава хартия със семпъл принт. Отделете повече време за това, което ще напишете вътре. Не е задължително да е оригинално, важното е да е от сърце.

Весели и светли празници!

Присъединете се към дискусията.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.