На гости… от Америка

Опра Уинфри я нарече “жената, която създава красиви неща”. Ако американската дизайнерка Росана Боулс управляваше света, той щеше да бъде пълен със стилни, практични порцеланови и стъклени изящества в прекрасни цветове, а сядането на масата щеше да се превърне във вълнуващ ритуал, който всеки очаква с нетърпение.

Rosanna Inc

За тези, които за първи път чуват нейното име ще уточня, че тя е известен дизайнер на съдове за хранене, които превръщат всяко събиране около масата в специално и стилно събитие. Освен стилист с куп награди, който налага тенденции, тя е и лайфстайл експерт, както и автор. Създава своята малка компания Rosanna Inc. преди тридесет години в Сиатъл, а днес притежава един успешен, разпознаваем в международен мащаб бранд.

Освен за собствената си марка тя създава дизайн за брандове като Macy’s Herald Square, Starbucks Coffee & Tea, Pottery Barn, Nordstrom, Hallmark, Les Galleries Lafayette, The Metropolitan Museum of Art, Metropolitan Opera, National Gallery of Art, The Smithsonian Institute, Carnegie Hall, Art Institute of Chicago и др.

Росана Боулс черпи вдъхновение от пътуванията си, най-вече в Европа и от тенденциите в модата. Нейните колекции отключват въображението и те предизвикват да комбинираш цветове и шарки, да експериментираш, да тестваш собствените си дизайнерски умения.

Photo Courtesy of www.rosannainc.com
Photo Courtesy of www.rosannainc.com

Едновременно с това тези колекции съдържат практични и удобни съдове, които засилват и улесняват удоволствието от това да споделяш домашно приготвената храна. Съдове, които просто те задължават да поканиш гости, да създадеш празник. Независимо дали поводът да празнуваме е малък или значим, порцелановите идеи на Росана Боулс ни напомнят да празнуваме живота всеки ден.

RBFrenchLinensStyle
Photo Courtesy of www.rosannainc.com

В kordella.bg отдавна искахме да направим парти категория с подаръци и артикули за празничното аранжиране на масата и на всяко домашно събитие. Порцеланът с марката Rosanna е отлично попадение като част от тази категория. Перфектното трио – високо качество на изработката, отличителен дизайн, достъпна цена. Всички артикули на марката са представени в красива опаковка, което ги прави още по-подходящи и лесни за подаряване.

Предизвикваме ви да направите Паста вечер за цялата фамилия. Вместо да разсъждавате по темата какво ви отчуждава, вземете нещата в свои ръце. Накарайте всички да участват в приготвянето на вечерята и в подреждането на масата. Колекцията Оливс съдържа всичко необходимо, за да превърнете вечерта в хубав семеен спомен.

Photo Courtesy of www.rosannainc.com

Подсказваме и още една добра идея – може да създадете нова Паста традиция с приятели веднъж седмично, вместо да се оплаквате, че все нямате време за тях. Колекцията Паста Италиана е създадена именно затова.

Photo Courtesy of www.rosannainc.com

На всяка от чиниите има изписана различна рецепта. Освен повод всички да се похвалят с готварските си умения и да ги усъвършенстват, ще имате възможност да изпробвате нови вина и нови теми за разговор. Пастата от своя страна предлага невероятно разнообразие от рецепти за символичен бюджет.

Люба Медарова

Присъединете се към дискусията.