7 книги за любовта – подарък за любим човек

Приемам 14-ти февруари като още един повод да изразиш любов и внимание към любимия човек. Може би защото харесвам всеки повод за празник или поне не се сещам за такива, които не харесвам. Не приемам само мисълта това да бъде единствения ден в годината, в който да се сещаме за любовта до нас и в нас. Да събличаме удобните домашни дрехи на всекидневната проза, за да намъкнем за един ден романтичните дрешки на влюбени тийнейджъри, да купуваме в последната минута цветя и скъпи подаръци като индулгенция за пропусната нежност и липса на време.

Но като казах “проза”, се сещам и за друго. За един подарък, с който винаги може да кажете много повече от “обичам те” на любим човек – подарък-книга.

Ето моите 7 заглавия, които са прекрасен подарък за обичан човек, защото са любов от първата до последната страница. Без отзиви и оценки, приемете ги на доверие.

1. „Колекционер на любовни изречения“ – Александър Секулов, Издателство Хермес
Юбилейно луксозно издание на един от значимите съвременни български писатели, майстор на изящното слово и драматург на Драматичен театър Пловдив.

 

 

 

2. “Любов” – Елиф Шафак, Издателство Егмонт
Турската писателка направи сензация в световната литература с романите си и е смятана за една от литературните звезди на новото хилядолетие.

 

 

 

 

 

3. “Любов по време на холера” – Габриел Гария Маркес, Издател Лъчезар Минчев
29 години след първата поява на романа в превод на бъгарски език може да се насладите на новото му лукзосно  издание с твърди корици и на винаги вълнуващия въображението Маркес.

 

 

 

 

4. “Миг като вечност” – Георги Константинов, Издателство Хермес
100 прекрасни стихотворения за любовта на един от най-нежните и чувствени лирици на съвременната ни поезия.

 

 

 

 

5. “101 романтични места в България” – Иван Михалев,  Елина Цанкова, Издателство Сиела
Луксозно издание с твърди корици. Пътеводител из красотите на страната ни с впечатляващи фотографии на Иван и текстове на Елина. Може да го откриете и тук.

 

 

 

6. “Мост през вечността” – Ричард Бах, Издателство Гуторанов
Една по-малко позната книга на автора на “Джонатан Ливингстън Чайката”.

 

 

 

 

 

7. “Подарък за теб” – Мира Дойчинова
Всички стихове за нежността, любовта и доверието събрани в едно красиво издание, за да ни напомнят, че любовта е единствения подарък, от който се нуждаем.

 

 

 

Л. Медарова

Присъединете се към дискусията.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.