Фатално привличане

Пастата е храна, която всеки път те кара да се чувстваш у дома, независимо къде я консумираш. И мислено да благославяш този, който я е измислил. Виното – също. А съчетанието между тях може да се опише като фатално привличане. Почти задължително е пастата да се сервира в компанията на подходящо вино. А кое е подходящото вино? В мрежата можете да откриете достатъчно експертни и не толкова експертни съвети по темата. Според мен е много по-забавно сами да стигнете до отговорите на този въпрос, пробвайки множество комбинации.

В стремежа си да обогатят и разнообразят вкуса на пастата италианците отдавна са открили, че добавянето на червено вино при разточването й води до наистина впечатляващ резултат.

Ръчно точена паста от Тоскана с най-известното пиемонтско вино Бароло. Обичам кулинарните откривателства и смятам, че човек трябва да си ги причинява по възможност непрекъснато. Най-малкото за  усъвършенстване на вкуса и за профилактика на рецепторите.

Няма да изпадам в благоговение пред Бароло, макар, че то напълно го заслужава, но затова можете да прочетете повече в някой от винените блогове. Не са нужни повече суперлативи, просто трябва да опитате тези талиатели и да споделите удоволствието с някой. Те ще ви припомнят, че храната е вдъхновение, въображение, настроение, любов и уют. Ето тук ще намерите и рецептата:

 Снимки и реализация: Мирослава Дерменджиева

 

Люба Медарова

Присъединете се към дискусията.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.