10 страхотни начина да се насладите на кафето през лятото

Лесни за изпълнение, вкусни и екзотични летни идеи за приготвяне на кафе.

Лятна рецепта за кафе Yuanyang

icon_21877Yuanyang идва от Хонг Конг. Напитката e наистина ободряваща и се състои от равни части еспресо, черен чай и кондензирано мляко. Сервира се по желание гореща или с лед.

 

 

Тайландско айс кафе

icon_21877Споделете лятото с приятели – за 4-ти порции от Тайландското айс кафе ви трябват 2 чаени лъжички стрит кардамон, 4 ч. л. захар (може и кафява), 4 ч. л. сметана, 1 ч. л. бадемов екстракт. Направете кафето, добавете кардамона, захарта и бадемовия екстракт. Сместа се оставя в хладилника и се сервира с лед и лъжица сметана отгоре.

 

icon_21877Cà phê sữa đá е екзотично виетнамско айс кафе. виетнамско айс кафе Cà phê sữa đá 2Приготвя се от тъмно изпечено кафе с подсладено кондензирано мляко и лед.

 

 

 

Междувременно в Европа…

Mazagran охладена кафе напитка

 

icon_21877Mazagran e португалска охладена кафе напитка. Получава се от смесването на еспресо, вода, лед и лимонов сок. Звучи освежаващо…

 

 

Айс капучино

icon_21877Лятно капучино се прави като смесите 15 мл. шоколадов или малинов сироп с готово кафе, и добавите 1 чаша студено прясно мляко. Накрая се прибавя лед и се сипва в две високи чаши. Истинско декадентско наслаждение.

 

Айс еспресоicon_21877Айс Еспресото се приготвя дори без машина. Необходим ви е блендер, 2 чаени лъжички смляно кафе, ¾ чаша студено мляко, 2 ч.л. захар, 1 чаша ледени кубчета. Всичко се миксира и се налива в кафена чашка.

 

 

Café Bombón

icon_21877Café Bombón е испанска рецепта, която се приготвя в стъклена чаша. Трябват ви хубаво еспресо и кондензирано мляко в съотношение 1/3 кондензирано мляко спрямо 2/3 кафе.

 

 

Ледено кафе с ликьор

icon_21877В друга испанска лятна рецепта приготвяме заледено кафе с любим ликьор. Свареното кафе охлаждаме, смесваме с ликьора, след което наливаме в ефектни формички за лед и замразяваме. Замразеното кафе се поднася с мляко в изстудена чаша. Експериментирайте!

 

Italian Iced Coffee

icon_21877Друг вид замръзнало кафе предлагат италианците. Готовото еспресо се подслажда и замразява във формички за лед. Отделно се приготвя добре разбита сладка сметана. Замръзналото кафе, направено на кристали с миксер или блендер се налива в чаша, редувайки със сметаната.

 

Белгийско айс кафе със сладоледicon_21877Белгийците предлагат своя вариант на лятно кафе със сладолед. Рецептата им е проста: правим 300 гр. подсладено кафе, смесваме с 5-6 лъжици любим сладолед и 2 с.л. натрошен лед, след което сипваме в чаши и гарнираме с бита сметана. Калоричничко, но вкусно и охлаждащо!

 

Присъединете се към дискусията.